Teambuilding var länge förknippat med dyra företagsfester och resor, men idag är det något som alla arbetsplatser lägger pengar på. Även kommuner gynnas av teambuilding eftersom det bidrar till en bättre arbetsmiljö. Roliga aktiviteter kan kombineras med teamutveckling med experter för bästa resultat.

Sportiga lekar, avslappnande bastubad eller lärorika föreläsningar? Eller varför inte en kombination av dessa? När det kommer till aktiviteter för teambuilding finns det massor med alternativ som kan anpassas efter den specifika gruppen och arbetsplatsen. Läs mer om hur du fixar den bästa teambuildingen för kommunalarbetare.

Kombinera nytta och nöje

Portrait,Of,Successful,Creative,Business,Team,Looking,At,Camera,AndFör en lyckad teambuilding är det bäst att kombinera avslappnade och lärorika aktiviteter. Hyr gärna in experter på teamutveckling och avsluta dagen med någon sport eller mer avkopplande aktivitet tillsammans. Hos Resultatbolaget kan du boka teamutveckling och skräddarsydda föreläsningar och workshops inom ämnen som stresshantering, mötesteknik, målsättning och motivation. Deltagarna får praktiska verktyg som kan appliceras på jobbet och i gruppen. Resultatbolagets standardföreläsningar är 1–3 timmar långa och passar mellan 20 till 500 personer. Kontakta Resultatbolaget för att skräddarsy föreläsningen utifrån kommunalarbetarnas behov. Efter föreläsningen kan ni med fördel arrangera någon eller några roliga aktiviteter och lekar som passar de anställda.

– Gruppens sammansättning styr. Yngre vill ofta ha lite sportigare aktiviteter, medan en grupp med blandade åldrar hellre vill ha teambuilding-övningar och klurigheter, enligt Johan Mossberg som är projektledare på Eventguiden.

Teambuilding med roliga aktiviteter är viktigt för att skapa en bra arbetsmiljö. Arbetsgivaren är ytterst ansvarig för att skapa en arbetsplats där de anställda trivs. Det inkluderar även den psykiska och sociala arbetsmiljön. Att ha en god arbetsmiljö är viktigt ur flera perspektiv annat kan motverka ohälsa och kostsamma sjukskrivningar. Teamutveckling kan förbättra teamkänslan och motivationen hos de anställda.