Det byggs flitigt i Sverige idag; detta på grund av att det råder bostadsbrist. Både nya hyresrätter och bostadsrätter poppar upp i storstäderna. Vissa politiker har menat att ombildningen inte alltid är bra för integreringen av människor men faktum är att eftersom fler sätts i arbete och bostadsrätterna förutspås bli billigare, så kan detta vara en bra sak för framtiden.

Många gamla hyresrätter står försummade i och med att fastighetsägarna inte bryr sig om att rusta upp dem. Det leder till att människor lever i svåra förhållanden med svenska mått mätt och det är ingenting vi bör eftersträva. En ombildning kan råda bot på snusket och få en fastighet bli i toppskick igen. Med Interesta ombildningskonsult kan du lära dig mer om hur du ombildar hyresrätter till bostadsrätter och hjälper de boende till drägligare lägenheter.

bostäder i förortenOmbildning kan boosta bostadskarriären

I en del svenska förorter där det finns en stor sneddelning av hyresrätter och bostadsrätter, skulle det faktiskt vara bättre att ombilda lite här och var. Vänsterpolitiker menar att det är hyresrätterna som ska bevaras men om fler bostadsrätter dyker upp så innebär det att segregationen istället kan brytas till viss del. Folk med bättre ekonomi väljer att köpa dessa från början billiga bostadsrätter och bidrar således med en bostadsbalans i svåra förorter eller no-go zones som de ibland har titulerats.

Med detta sagt är det inte möjligt eller ens bra att ombilda samtliga hyresrätter till bostadsrätter utan en viss del för att få en ökad stabilitet. Detta leder då till:

  • Mer ansvarstagande av folk
  • Bättre integration
  • Möjligheter för folk att köpa en fastighet och göra karriär även på det planet

När en fastighet inte tas om hand så bryr sig till slut varken boende eller ägare om att renovera den, eftersom de är rädda för att den ser likadan ut efter ett halvår igen. Men om lägenheterna är i bättre skick så är det också mer trivsamt att bo där och göra iordning. Det bäddar också för att fastighetsägare ställer högre krav på sina boende. En ombildning kan därför vara en bra väg att gå…