Ingen vill jobba i en illa inredd kontorsmiljö. Det finns några tumregler för hur det går att skapa en inomhusmiljö som gör det lätt att vara kreativ och jobba länge. Bland annat har det med ljud, ljus och temperatur att göra. Men även om möblering. 

Kontorslokaler ligger ofta i områden där tillgången på yta är begränsad. Det gör att hyrorna blir höga och gör det nödvändigt att så väl som möjligt ta vara på de ytor som finns. Alldeles oavsett hur mycket utrymme ni har tillgång till ska en kontorsmiljö stimulera kreativiteten och vara en arbetsmiljö som det känns bra att befinna sig i. I den här artikeln kan du läsa om några av de bästa knepen.

Hur inreder man ett trivsamt kontor?

Hur ett kontor inreds på bästa sätt beror i viss mån på vilken typ av verksamhet det är företaget ifråga arbetar med. Många kontor består idag av öppna kontorslandskap men i vissa fall kräver verksamheten att de anställda har egna privata kontor. Det finns dock några saker att säga generellt om hur ni kan skapa en trivsam miljö. Minska papperskonsumtionen för att spara på ytorna (behövs mindre förvaring). Måla väggarna i en ljus färg för att skapa intrycket av rymd. Av samma anledning är det bra att begränsa antalet färger som används i inredningen. Lägg extra möda på belysningen då få saker är så viktiga för att ska kännas bra att befinna sig på kontoret länge.

Hos Furnit Kontor kan ni hitta i princip allt som behövs för att skapa en både dynamisk, kreativ och trivsam kontorsmiljö. Sortimentet innefattar allt från grunderna i form av skrivbord och stolar samt förvaring, ljudabsorbenter, konferensbord och mycket mer. Möblerna finns i ett flertal olika stilar för att skapa allt från en modern till en traditionell kontorsmiljö. Allt beroende på vilken typ av känsla ni vill ha på just ert kontor.

Några avslutande idéer att ha i åtanke vid kontorsinredning

 

  • Öppna kontorslösningar utan fasta platser kan stimulera kreativiteten.
  • Tänk vertikalt när det handlar om förvaring.
  • Montera möbler på väggarna i så hög utsträckning som möjligt, fria golvytor ger ett öppet intryck.
  • Om ni kan tänka er att ha stående möten sparar ni både tid och utrymme – ni behöver inget stort samlingsrum och mötena blir kortare.