Hur vill du bo i framtiden? I en stad eller kanske ute på landsbygden? Oavsett vilket behöver du planera noggrant och ha råd med insats för att få ett bolån när du köper ett hus eller bostadsrätt.

Det är svårt att ha råd med insats till en bostad i Stockholm, inte minst när familjen behöver mer utrymme än en liten etta. Med förändrade bolånetak och amorteringskrav blir det desto svårare, och allt fler familjer samt unga vuxna väljer att flytta ut – till landsbygd eller kranskommuner. Genom att jämföra olika långivare på bästasmslånet.se >> kan du hitta det rätta lånet för dig, för att ge dig möjlighet att köpa en bostad, oavsett om det är på landet eller i staden.

Har inte råd att bo kvar

Allt fler väljer att flytta iväg från Stockholm och andra större städer med en överhettad bostadsmarknad, just för att de inte har råd med priserna på lägenhet eller för den delen, hus. Men det finns fler anledningar till att vilja flytta iväg från en trång, bullrig stad – just att den är det, trång och bullrig alltså. I Svenska Dagbladet skrivs det att familjer inte har råd att flytta till en större bostad i städerna, utan tvingas till att flytta ut i kranskommuner eller längre bort än så. Det är helt enkelt svårt att planera livspusslet när det inte går att få plats där du bor.

Många vill flytta iväg

I Dagens Nyheter går det till exempel att läsa om hur fyra av tio svenskar är intresserade av att flytta ut till landsbygden, och att hela en av tio verkligen planerar att slå slag i saken. Men det som hindrar många från att verkligen lägga upp sin bostad till försäljning och flytta är bland annat rädslan för att kulturlivet inte finns ute på landet, att det inte finns nöjen att ägna sig åt – eller att jobbmöjligheter drastiskt minskar.